Sulfat de cupru 1 kg

30,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Sulfatul de cupru (piatra vanata) se foloseste la vita de vie, pomi, legume, grau, porumb, rapita, in, canepa pentru corectarea deficitului de cupru, la tratamente in repaus vegetativ si inainte de intrarea in repaus vegetativ si in rasadnite, pentru cresterea aciditatii solului. Asigura o buna protectie de suprafata impotriva focului bacterian al rozaceelor si a rapanului merilor.

Cum actioneaza Sulfatul de Cupru (piatra vanata)

Sulfatul de Cupru (piatra vanata) contine 20 - 25 % cupru metalic si 10 - 12 % sulf solubil sau organic.

Cuprul este o subsanţă activă fungicidă şi bactericidă cu acţiune preventivă, de contact. lonii de cupru sunt absorbiţi în mod pasiv de sporii ciupercilor şi bacteriilor cu care vin în contact. Odată absorbit, cuprul distruge în totalitate sistemul enzimatic al patogenilor. Din acest motiv este necesar ca ionii de cupru să fie prezenti pe suprafaţa organelor plantelor înainte ca sporii să înceapă să germineze. Nu are actiune curativă după producerea infecţiei şi pătrunderea patogenilor în ţesuturilor plantei.

Sulful este o substanţă activă fungicidă dar şi acaricidă (în secundar), cu acţiune nesistematică, de contact, cu efect preventiv dar şi curativ, prin intermediul vaporilor ce se formează ca urmare a procesului de volatilizare. Mecanismul de actiune este de tip multi-site, cu risc scăzut de aparitie a fenomenului de rezistentă a patogenilor. Are şi rol stimulator al creşterii plantelor prin efectul pozitiv exercitat asupra fotosintezei.

Sulfatul de cupru (piatra vanata) este un produs rezultat in urma conditionarii si macinarii sulfatului de cupru pentahidrat impreuna cu Lauril Sulfonat de Sodiu. Se obtine un amestec cu o solubilitate mult mai buna, ceea ce face ca produsul sa se dizolve mai bine, fara pierderi. 

In urma acestor procesari se imbunatateste umectabilitatea si suspensabilitatea emulsiei, ca urmare a solubilizarii in apa a cristalelor de Sulfat de cupru. De asemenea, culoarea produsului este usor schimbata, din albastru intens in albastru deschis – zeama albastra.

Aceasta modificare de forma si structura este foarte importanta in momentul realizarii solutiei de stropit, micsorand timpul de obtinere a solutiei, deoarece se dizolva si se omogenizeaza mai bine si mai repede. Se agita continuu pentru a fi distribuit uniform. 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii
Greutate
1 kg