Plyaminol 1L

75,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Plyaminol 30 este un produs organic, un biostimulator obținut prin hidroliza keratinei, cu un coținut de 30% în aminoacizi liberi și peptide cu lanț scurt, pentru aplicare foliară și fertigare. Un produs complex cu poli-aminoacizi și peptide cu lanț scurt, dezvoltat pentru aplicarea foliară și fertigare.
Plyaminol 30 are un triplu rol :
-  Este un produs bogat în acid glutamic, precursorul sintezei de aminoacizi noi, ceea ce stimulează fiziologia plantelor.
-  Aminoacizii liberi din Plyaminol 30 sunt disponibili imediat, ceea ce conduce la directionarea energiei către dezvoltarea plantei și în stabilirea unor producții performante, planta economisind energia necesară pentru sinteza acestor aminoacizi.
-  Conținutul mare în aminoacizi dar și spectrul bogat de aminoacizi incluși, cu o rată de absorbție mare salvează culturile întârziate, aflate sub factori de stres sau sub influenta unor compusi chimici toxici.
Printre aminoacizii incluși în Plyaminol regăsim : acidul aspartic, acidul glutamic, serina, glicina, histidina, treonina, arginina, alanina, tirosina, valina, metionina, fenilalanina, izoleucina, leucina, lizina, hidroxiprolina, prolina, cisteina, triptofan.
Se recomandă a fi utilizat în orice situaţie de stres la care sunt supuse culturile în timpul perioadei de vegetaţie : îngheţ, secetă, grindină, exces de umiditate, transplantare, fitotoxicitate cauzată de erbicide sau fungicide, pentru a ajuta plantele să se refacă rapid.
Tratamentul cu Plyaminol 30 activează şi intensifică procesele fiziologice din plante. Se utilizează la o gamă foarte largă de culturi de câmp, cum ar fi cerealele păioase, rapiţa, porumbul sau floarea-soarelui. Tratamentele pot fi efectuate toamna, după răsărirea completă a culturii, la desprimăvărare, pentru înlăturarea rapidă a efectelor gerului din timpul iernii, sau în perioada de vegetaţie, premergător perioadelor de secetă sau cu exces de precipitaţii. La culturile legumicole, pepeni verzi, sfeclă de zahăr şi cartofi, se utilizează după transplantare sau pe acele culturi care pornesc mai greu în vegetaţie.


Compoziție:

Aminoacizi liberi : 30%.
Azot (N) : 5.75%.
Carbon organic : 28%.
Materie organica : 48%.
Fosfor (P2O5): 0.6%.
Potasiu (K) : 0.6%.
Densitate : 1.2

Mod de Utilizare și doze recomandate :

Culturi de toamnă (grâu, orz, rapiţă): 1-1.5 L/ha, se pot efectua 1-3 tratamente foliare, unul toamna si 1-2 primăvara.Tratamentele din toamnă vizează recuperarea întârzierilor de creştere, înrădăcinarea profundă a plantelor şi mărirea rezistenţei la iernare.
Culturi de primăvară ( porumb, floarea-soarelui, soia ) : 1.2-1.5 L/ha, dupa rasarire, sau în faza de 4-6 frunze.
La culturile de legume, pomi fructiferi, viţă de vie, pepeni verzi: 100-150 ml/ha în 100 l apă pentru tratamente foliare. Se pot efectua între 2 şi 4 tratamente la interval de 2 săptămâni.
Pentru fertigare se aplica o doza de 2.5-5 L/ha. Tratamentele se pot efectua începând cu transplantarea, apoi înaintea înfloririi, la începutul formării fructelor şi în perioada de creştere.

Recomandări de aplicare :

Pentru aplicare foliară volumul de soluţie necesar este de 200 l/ha la culturile de câmp, 400 litri/ha la cartof, 600-800 litri/ha la legume, 1000  litri/ha la pomi fructiferi şi viţa de vie. Dacă este posibil, aplicați seara sau dimineața devreme, mai ales dacă temperaturile depășesc 25 grade Celsius.
Agitați bine recipientul și adăugați cantitatea necesară din produs, apoi adăugați restul de apă.  A se păstra departe de îngheț în ambalajul original ferit de lumina directă a soarelui.

Compatibilitate :

Atenţie: A nu se amesteca cu produse pe bază de cupru și sulf!
Plyaminol 30 poate fi utilizat în amestec cu alte produse de protecţie a plantelor, dar pentru combinaţii unde nu este cunoscută compatibilitatea se recomandă un test în prealabil.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii