Melody Compact 49 WG 1 kg

Bayer
190,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Bayer
Disponibil in stoc

Descriere

Fungicid cu actiune sistemica si de contact pentru combaterea bolilor la vita de vie.

Substanta activa:

  • cupru sub forma de oxiclorura de cupru 406 g/kg
  • iprovalicarb 84 g/kg

Grupa de toxicitate: 3 - moderat toxice (Xn)

Formulare: WG - granule dispersabile in apa

Mod de actiune: sistemic local si contact

 

Cultura Organism tinta Doza Timp de pauza
Vita de vie  Mana (Plasmopara viticola) 1,5 kg/ha 21 de zile (struguri de masa si de vin)

 

Cum actioneaza fungicidul Melody Compact 49 WG

Melody Compact 49 WG se caracterizeaza prin activitatea local sistemica, dar si de contact, a celor doua substante active asupra ciupercilor patogene. Actiunea asupra ciupercilor patogene este preventiva, curativa si antisporulanta. Prin componenta iprovalicarb, Melody Compact 49 WG actioneaza preventiv împotriva germinarii sporilor, curativ prin stoparea în primele doua zile dupa producerea infectiei a cresterii miceliului intracelular  si antisporulant, daca infectia a avut loc deja, oprind formarea fructificatiilor si sporularea. In acest fel este stopata diseminarea manei. Oxiclorura de cupru este o substanta activa de contact cu actiune preventiva împotriva germinarii sporilor si patrunderii miceliului în planta.

Datorita acestor particularitati, Melody Compact 49 WG are o eficacitate ridicata inclusiv împotriva formelor rezistente la alte produse specifice pentru mana.

Melody Compact 49 WG nu afecteaza procesele de fermentatie si vinificatie.

Cum se foloseste fungicidul Melody Compact 49 WG

Vita de vie
Se utilizeaza la doza de 1,5 kg/ha pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se utilizeaza pentru 1-2 tratamente preventive atât înainte cât si dupa înflorit, din fenofaza de degajare a ciorchinilor pâna la fenofaza înainte de pârga. Se utilizeaza 600-1000 l solutie/ha în functie de dezvoltarea vegetativa a plantelor. Intervalul între tratamente este de 8-10 zile. Timpul de pauza este de 21 zile atât la strugurii de masa cât si la strugurii destinati vinificatiei.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii
Brand