Luna care WG 30 g

Bayer
8,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Bayer
Disponibil in stoc

Descriere

Fungicid pentru combaterea bolilor la mar si par

Substante active: fluopiram 50 g/l+fosetil de aluminiu 666 g/l

Formulare: WG (granule dispersabile in apa)

Cuvant de avertizare: Atentie!

Certificat omologare nr. 519PC/12.07.2019.

MOD DE ACTIUNE Luna Care 71,6 WG

Produsul contine fluopiram, o substanta activa noua, cu proprietati sistemice si translaminare, ce apartine grupei piridiletilamide. In ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram actioneaza in toate stadiile, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea. Este eficace impotriva unui spectru larg de patogeni in tratamente preventive. Fluopiram actioneaza asupra ciupercilor din clasa Ascomycete si Deuteromycete. Fosetil de aluminiu este o substanta activa cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, fosetilul de aluminiu se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. De asemenea, fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor. Nu se dezvolta fenomene de rezistenta la efectuarea mai multor tratamente.

Fise cu date de securitate

MOD DE UTILIZARE Luna Care 71,6 WG

Mar: tratamentele se pot aplica doar postfloral, din momentul in care fructele au circa 1 cm in diametru/ prima cadere fiziologica a fructelor (BBCH 71), pana la “inceputul coacerii” (BBCH 81). Nu se aplica la soiul Golden Delicios si nici la celelalte varietati cu genetica Golden. Nu se aplica in timpul infloritului.

Par: tratamentele se pot aplica incepand cu faza „inainte de inflorit” (BBCH 51), pana la „inceputul coacerii” (BBCH 81).

Se efectueaza maximum 3 tratamente pe sezon, la avertizare, la interval de 7-12 zile. Timp de pauza: 28 zile. Cantitatea de solutie: 300-1500 l apa/ha. (*mch = metru inaltime coroana; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha). Nu aplicati foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.

Selectivitate: livezile cu mar cultivate in Romania sunt mixte, formate din diferite soiuri, ponderea cea mai mare avand-o varietatile Jonathan/ Idared si Golden – soiuri cu risc ridicat pentru aparitia fenomenului de fitotoxicitate - completate de Starkrimson si alte soiuri (Florina, Mutsu, Prima, Frumos de Voinesti, Fuji etc.). In aceste conditii, pentru toate soiurile, NU recomandam efectuarea tratamentului in timpului infloritului pentru a evita aparitia fenomenelor de fitotoxicitate. Tratamentele se vor aplica doar postfloral, din momentul in care fructele au circa 1 cm in diametru/caderea fructelor (BBCH 71). In livezile de par tratamentele se pot aplica incepand cu faza „inainte de inflorit” (BBCH 51), pana la „inceputul coacerii” (BBCH 81), fara a avea risc de aparitie a fenomenului de fitotoxicitate.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii
Brand