Fortimix calciu 1L

33,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Compozitie chimica :

  • 14,3% Calciu (CaO) solubil in apa,
  • 8,7 % Azot(N) solubil in apa

Densitate : 1,4 g/ml

pH 4

Fortimix Calciu este un corector de carente pe baza de Calciu si Azot, special creat pentru a furniza necesarul de Calciu si Azot plantelor, atat prin sistemul radicular, cat si prin aplicare foliara. Produsul este practic un azotat de calciu lichid ce se poate aplica atat foliar, cat si radicular. 

Cum actioneaza Fortimix Calciu

  • Fortimix Calciu actioneaza stimuland metabolismul plantei si imbunatatind fermitatea peretilor celulari;
  • Continutul de compusi organici faciliteaza mobilitatea calciului si a zaharurilor, ajutand si la corectarea deficientelor ce cauzeaza caderea sau malformarea tinerelor fructe, arsura/necroza marginala pe frunze, punctele amarui de la diverse specii de fructe si legume; 
  • Produsul are rol si in cresterea activa a plantelor, putand fi aplicat si pentru inducerea dezvoltarii vegetative.

Cum se aplica Fortimix Calciu? Doze si mod de aplicare pentru azotatul de calciu lichid

Ingrasamantul Fortimix Calciu este destinat atat aplicarilor radiculare, prin ferti-irigare, cat si aplicarilor foliare. Are o aplicabilitate vasta, la toate culturile vegetale. 

  • Aplicare radiculara (Fertirigare)

Legume, plante ornamentale-se recomanda aplicarea de 5-10 litri/hectar, inca de la primele faze de dezvoltare ale plantelor, tratamentul se repeta ori de cate ori planta are nevoie de Calciu. Se recomanda interventia si in faza de dezvoltare a fructelor, in care se va aplica impreuna cu ingrasaminte pe baza de Potasiu (atentie! NU AMESTECATI CU INGRASAMINTE CE CONTIN SI FOSFOR SAU CU INGRASAMINTE NPK)

Pomi fructiferi, arbusti, vita de vie- Doze de 2,5 - 5 litri/hectar, la fiecare udare, inca de la inceputul formarii fructelor.

  • Aplicare foliara (Stropire)

Toate culturile

  • inceputul fazei de vegetatie dupa germinatie sau aparitia mugurilor vegetativi - 150-250 mi/100 litri (2 tratamente initiale cu interval de 10 zile intre ele);
  • cand planta e in faza de crestere: 250-500 ml/100 litri apa (2-3 tratamente pe ciclu de vegetatie, inclusiv in perioada fructificarii).


Compatibilitate

Fortimix Calciu este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Nu amestecati cu produse extrem de acide/alcaline. Nu amestecati cu ingrasaminte pe baza de fosfor. 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii