Calmax gold 1L

70,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

CalMax Gold este un fertilizant foliar lichid, formulat ca suspensie concentrată solubilă în apă, care are în compoziţie calciu, sub formă de CaO, alături de azot, aminoacizi, magneziu şi un număr mare de microelemente (Mn, Fe, Cu, Zn, B, Mo) chelatate cu EDTA, pentru a le face accesibile plantelor.  
Calciul este un element indispensabil formării pereţilor celulari. Este elementul responsabil pentru realizarea unor fructe cu o pulpă fermă, capabile să reziste la şocuri în timpul recoltării, depozitării și transportului. Aceste fructe vor avea o rezistenţă superioară la bolile care le afectează pe durata păstrării în depozite. Aportul suplimentar de calciu previne unele simptome nedorite, cum sunt: crăparea fructelor, pătarea neagră a pieliţei, brunificarea pulpei în interiorul fructelor.
CalMax Gold este un produs destinat în principal:
-  Creşterii rezistenţei fructelor la manipulare şi depozitare prin aportul suplimentar de calciu şi microelemente, puse la dispoziţia plantelor în perioada de formare a fructelor.
-  Îmbunataţirii fertilităţii florilor şi a formării fructelor, cu ajutorul aminoacizilor de care beneficiază planta in perioada preforală.
-  Realizarii unor producţii mari, prin înlăturarea fenomenului de sterilitate al florilor şi mărirea rezistenţei plantelor la factorii de stres.
-  Imbunătăţirea aspectului comercial şi a calităţii fructelor.
-  Creșterea conținutului de zaharuri în plantă.


Compoziție:

Azot (N) : 15%.
Calciu (Ca) : 22.5%.
Magneziu (MgO) : 3%.
Mangan (Mn) : 0.15%.
Fier (Fe) : 0.075%.
Bor (B) : 0.075%.
Cupru (Cu) : 0.06%.
Aminoacizi 9%
Zinc (Zn) : 0.03%.
Molibden (Mo) : 0.0015%.  

Mod de Utilizare și dozele recomandate :

Pomi fructiferi (măr, păr, cais, vişin, cireş, piersic), coacăz, zmeur, mur : se efectueaza  2-3 aplicari în doză de 2.5 l/ha ( 25 ml la 10 litri apă ). Prima aplicare se efectuează la deschiderea mugurilor florali, a doua la căderea petalelor, iar următorul în perioada de formare şi de maturizare a fructelor.
Tomate, castraveţi, vinete : se efectuează trei aplicări în doză de 2.5 litri/ha ( 25 ml la 10 litri apă ). Prima aplicare se efectuează la deschiderea mugurilor florali, a doua la căderea petalelor iar următoarea în faza de creştere a fructului.
Varză, conopidă, salată : se efectuează 2-3 aplicari în doză de 2.5 litri/ha ( 25 ml la 10 litri apă ). Prima aplicare în faza de 6-7 frunze, iar următoarele la intervale de 14 zile.
Struguri de masă : se aplică în doză de 2.5 l/ha ( 25 ml la 10 litri de apă ). Prima aplicare se face la scuturarea capişonului florilor, iar următoarele două la intervale de 15 zile, în perioada formarii şi creşterii boabelor.

Recomandări de aplicare :

Evitați pulverizarea la lumina puternică a soarelui, sau la temperaturi ridicate. Dacă este posibil, aplicați seara sau dimineața devreme, mai ales dacă temperaturile depășesc 25 de grade Celsius.
Umpleți rezervorul de pulverizare cu jumătate din cantitatea necesară de apă și începeți să agitați bine recipientul. Adăugați cantitatea necesară din produs, apoi adăugați restul de apă.  A se păstra departe de îngheț în ambalajul original, ferit de lumina directă a soarelui și bine închis.

Compatibilitate:

CalMax Gold este compatibil cu majoritatea produselor de protecţia plantelor, dar este bine ca în cazul oricăror amestecuri noi să se efectueze mai întai un test de compatibilitate fizico-chimic . Se depozitează la temperaturi cuprinse între 5 şi 40 C. Nu este un produs inflamabil.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii