Bentonita 1 kg

18,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Bentonita alimentara este un produs ce se foloseste in industria vinului cu scopul de a impiedica oxidarea si de a stabiliza vinul. Mai mult decat atat, produsul ajuta la prevenirea riscului de aparitie a precipitarii proteinelor. In acest fel, vinurile care sunt tratate cu bentonita alimentara au o concentratie mai redusa de proteina si o stabilitate mai mare.

Bentonita alimentara este sub forma de pulbere alba-gri si prezinta urmatoarele caracteristici:

  • Absoarbe apa rapid si eficient;
  • Capacitate de schimb ionic ridicata;
  • Umflare inter-cristalina sporita, in contact cu apa;
  • Tixotropie si plasticitate ridicata..

Mod de aplicare  

Bentonita alimentara este utilizata pentru prepararea vinurilor, alaturi de un conservant alimentar cu concentratie de 5-6% sau conservant alimentar de concetratie 18%. Tratamentul poate fi aplicat numai dupa ce vinul a incetat sa mai fermenteze.

Doza recomandata

Vin alb

  • 2kg bentonita/1000l sau 2g bentonita/l de vin

Vin rosu

  •  1kg bentonita/1000l sau 1g bentonita/l vin

MOD DE PREPARARE (Pentru 1000 l de vin)

Se folosesc 8L din 1000L de vin, iar apoi se incalzeste aceasta cantitate pana cand atinge temperatura de 16-20 grade Celsius. Ulterior, aceasta trebuie amestecata cu un kg de bentonita in cazul vinului rosu sau 2kg de produs in cazul vinului alb. Procesul trebuie desfasurat pana cand se obtine o compozitie omogena. In pasul final, continutul obtinut trebuie turnat in butoiul cu vin. Vinul se va limpezi si va fi pregatit pentru consum dupa 21 de zile de la aplicarea tratamentului.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Detalii

Categorii